Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 20 grudnia 2025 00:25
Reklama

A może tak wybrać się na tajskie lody?

Lody tajskie najpierw opanowały Stany Zjednoczone, teraz na ich punkcie szaleją Polacy. Mają nietuzinkowy wygląd, zaskakujący smak, a ich unikalna forma przygotowania jest gwarancją ich sukcesu.
A może tak wybrać się na tajskie lody?

Lodziarnie z tajskimi lodami stały się tego lata wyjątkowe popularne. Na pierwszy rzut oka deser wygląda jak naleśniki. Feeria kolorów, apogeum smaków i dodatków. Mowa o smakach, jakie do tej pory nie śniły się lodożercom: lawendowe, o smaku popularnych ciasteczek, nutelli, masła orzechowego czy zielonej herbaty! Każda porcja jest niepowtarzalna. Nagrania pokazujące, jak tworzy się te cudowne rolki, zdobywają wielbicieli na całym świecie. W Polsce to Poznań był pierwszym miastem, w którym cztery lata temu otworzyły się pierwsze rzemieślnicze lodziarnie tego typu. W Warszawie już na dzień dzisiejszy mamy przynajmniej dwa punkty, w których otrzymamy ten niezwykły deser.

Tajskie lody możemy zjeść także w chińskim barze Smaki Azji przy ulicy Jagiellońskiej 15 w Chojnie (naprzeciwko stacji paliw Orlen).

Lody przygotowywane są na naszych oczach. Na płytę zamrożoną do -20C wylewa się płynną masę i dodaje ulubiony smak. A baza, to nic innego jak miks śmietanki, mleka i cukru. Lodowy deser jest gotowy w 3 minuty. Kiedy masa ulegnie zamrożeniu zostaje nakładana specjalnymi packami. Lody zostają jednym, pewnym ruchem zwinięte w rulonik.

Fenomen polega właśnie na tej specyficznej, intrygującej formie podawania deseru - rolowania. Możliwości jest wiele. Świeże owoce i oryginalne produkty. 3 bazy, 15 różnych smaków i kilkanaście pysznych kompozycji. Każdy z nas może skomponować własny zestaw.

 

 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

J-23 znów nadaje 14.10.2018 12:04
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle.

Hubert Ornell 14.10.2018 12:28
Na placu Pigalle najlepsze są nie kasztany, ale burdele.

kierowca transportowca 14.10.2018 09:58
Najlepsze lody na trasie Chojna Krajnik ;)

J-23 znów nadaje 14.10.2018 12:22
Wyjątkowa z ciebie kanalia, Brunner!

haha 13.10.2018 18:28
trochę się spóźnili z tymi lodami, już dawno po wakacjach

lodożerca 13.10.2018 21:45
A ja tam lody o każdej porze!

Reklama
Reklama
Ostatnie komentarze
Autor komentarza: AlekTreść komentarza: To ile jest teraz wszystkich psów?Data dodania komentarza: 19.12.2025, 23:54Źródło komentarza: Nowa w Komendzie Powiatowej Policji w GryfinieAutor komentarza: piknikTreść komentarza: Meldują sięData dodania komentarza: 18.12.2025, 15:58Źródło komentarza: Nowa w Komendzie Powiatowej Policji w GryfinieAutor komentarza: muz.Treść komentarza: Kolędy na żywo to podstawa klimatu.Data dodania komentarza: 16.12.2025, 00:35Źródło komentarza: Echa średniowiecza w nowoczesnym wydaniu podczas jarmarku bożonarodzeniowego w CedyniAutor komentarza: MartiTreść komentarza: Jarmark to najlepszy dowód na to, że nawet najstarsze i najbardziej charakterystyczne miejsca w regionie mają ogromny potencjał. Gratuluję pomysłu z rozstawieniem stoisk na skraju rynku, zachowując ład handlowy.Data dodania komentarza: 15.12.2025, 22:48Źródło komentarza: Echa średniowiecza w nowoczesnym wydaniu podczas jarmarku bożonarodzeniowego w CedyniAutor komentarza: W.Treść komentarza: Bardzo podoba mi się świadome nawiązanie do średniowiecznych tradycji targów zaopatrzeniowych. No i te smaki! Wędliny z Lisiego Pola i domowe wypieki to coś, czego na jarmarku szukam najbardziej. Cieszę się, że znalazło się miejsce na KGW...Data dodania komentarza: 15.12.2025, 21:45Źródło komentarza: Echa średniowiecza w nowoczesnym wydaniu podczas jarmarku bożonarodzeniowego w CedyniAutor komentarza: czasTreść komentarza: Trzeba było wcześniej, zanim uschło.Data dodania komentarza: 15.12.2025, 17:07Źródło komentarza: Chojeński platan „Olbrzym” do pielęgnacji
Reklama
Reklama